Wonen op de Rotse
Dikkelvenne

Laatste kans op kavels met zicht op de Scheldevallei in Gavere-Dikkelvenne

Van de 36 kavels die in het kader van het project ‘Wonen op de Rotse’ in 2006 werden aangeboden, resten er nu – na een grondige studiefase in samenwerking met het lokaal bestuur Gavere –  nog slechts de drie laatste, exclusieve grote loten.

Om de uniciteit van inplanting concreet en bevattelijk te maken voor geïnteresseerden, is er gewacht op de aanleg van de wegeninfrastructuur.

 

Prestigieuze kavels voor bijzondere woningen

De meest exclusieve percelen met volledig zuidelijke ligging worden nu aan het grote publiek geïntroduceerd. De bijzondere kavels liggen op een plateau 35m boven de Scheldevallei met uniek zicht op de natuur, maar toch slechts 2km van het centrum van Gavere.
Ze hebben elk een oppervlakte van ongeveer 1.500m².

  • Op de vergunde plannen staan per kavel nu drie woningen met op zich telkens een woonoppervlakte van +/- 250m²: 2 woningen gelijkvloers en 1 penthouse.
  • De woningen hebben beiden een beneden- en 1 bovenverdieping, een dubbele garage ingewerkt in de tallud én een fietsenberging.
  • De penthouse is +/- 230m² groot en loopt over de ganse breedte van de 2 woningen. De penthouse heeft een volledig aparte privé ingang met eigen traphal en/of lift.  Voor de ingang is er een aparte autostandplaats.
  • Het meest bijzondere aan het project is dat inkijk in de woningen niet mogelijk is vanuit de penthouse.  Dit werd gerealiseerd door een ‘ingetrokken’ terras te ontwerpen.  Dit maakt dat privacy volledig gerealiseerd kan worden in elke woonunit.

Bekijk de video hieronder en wandel letterlijk de woningen en de penthouse in. Vanaf de garage tot de voordeur kan je je op deze manier een reëel beeld vormen van de vergunde woningen.  Wens je de woning anders, dan zijn er nog opties.

Wonen op De Rotse - Dikkelvenne

Bouwen volgens jouw wensen en levenssituatie – 3 opties:

Je geniet als koper de vrijheid om jouw toekomstige woning of woningen volledig volgens jouw architecturale creativiteit te ontwerpen. Je kan bouwen voor jezelf of voor jouw gezin alleen.  Je kan bouwen voor privé woonst in combinatie met bv. een beroepspraktijk.  Of je kan bouwen om met verschillende generaties samen, maar toch apart te wonen.

Optie 1:

  • Je koopt een perceel van +/-1.500m², daarop bouw je zelf volgens de reeds goedgekeurde vergunning: 2 woningen en 1 penthouse. Voor dit concept zijn alle meetstaten en technisch lastenboek klaar en worden deze aan de kopers doorgegeven.

Optie 2:

  • De Kortrijkse Toren NV bouwt voor jou en jij koopt je een deel van de grond en een woning of penthouse (of meerdere). Je wordt volledig ontzorgd, je koopt met andere woorden ‘sleutel op de deur’.

Optie 3:

  • Je koopt het perceel van 1.500m² en je zorgt zelf voor een eigen vergunning en ontwerp.

Ook nog via deze link kan je meer informatie vinden over de integratie van de kavels in het landschap.  Bijzonder zijn de natuurlijke glooiingen die de overgang tussen de kavels bepalen.

 

AUTHENTIEKE LIGGING: rust, licht, natuur, sociaal contact en bereikbaarheid

Uniek is de zuidelijke ligging met zicht op de beschermde Scheldevallei, de stilte en een zeer grote zongerichte reikbreedte (40m). Van ’s morgens tot ’s avonds valt het natuurlijke licht dus heerlijk binnen en overvalt je de rust. Aan de straatzijde heb je de sociale omgeving met buren, aan de achterzijde kijk je uit op het weidse landschap. Dit maakt deze loten bijvoorbeeld optimaal geschikt om bijvoorbeeld een beroepspraktijk te starten, of voor samen en toch apart te wonen of . Deze nieuwe wijk is verkeersluw en ligt direct aan de fietswegel die rechtstreeks leidt naar het centrum van Gavere. Dit alles maakt het bijzonder interessant en veilig voor gezinnen met kinderen of mensen die gesteld zijn op rustig wonen.

De verkavelingen bevinden zich op slechts 2 km van het centrum van Gavere. De historische (winkel) steden Oudenaarde (12 km) en Gent (22 km) liggen op een steenworp.

 

‘WONEN OP DE ROTSE IS BIJZONDER WONEN’: modern wonen met een nostalgisch knipoog naar de geschiedenis

De ‘Rotse’ is niet enkel een groene long of een mini-paradijsje voor bouwlustigen, maar aan de plek hangt ook waardevolle geschiedenis vast.  Het water van de Sint-Christiana- en Reina bron kabbelt zich namelijk een weg door het nostalgische landschap. Volgens de historische bronnen zou Dikkelvenne niet altijd een bronnendorp zijn geweest.  Het water nu zou pas opgeborreld hebben na de doortocht van de heilige Christiana. Bij een grote waterschaarste tikte ze achteloos op een rots, waardoor de bronnen begonnen te ontspringen. Dankbaar bouwde men ter ere van hun redster de Sint-Christianakapel. De nostalgie van weleer heerst ook nu nog in het authentieke taverne ‘De Rotse’, waar je kunt genieten van het streekbier, het ‘Tonneke en Valeir’.

 

Waar te bezichtigen? Je bent welkom.

Sint-Christianastraat – De Wieleman, in Dikkelvenne
Voor alle info of een vrijblijvende introductie:

NV DE KORTRIJKSE TOREN
Deinze 09 386 15 71

Foto’s

Video